Tale til konfirmanten fra søster 

En tale til konfirmanten fra søster kan være et rørende og morsomt innslag på den store dagen! Har du for eksempel en lillesøster som skal konfirmere seg, kan du dele noen gode råd om årene som kommer. Du kan også fortelle henne hvor viktig hun er for deg.  

Men hva i alle dager skal talen inneholde, og hvordan går du frem? Her er våre tips! 

Innhold i tale til konfirmanten fra søster 

Dersom du skal holde en tale til en konfirmant, kan den med fordel være litt personlig og morsom. Dette gjelder kanskje spesielt når du er konfirmantens søster! Søstre har et unikt bånd, og dette kan gjerne gjenspeiles i talen.  

Men til syvende og sist er det helt opp til deg hva som skal tas med i talen. Det er nemlig ingen «regler» for hvordan en tale skal se ut. Samtidig er det gjerne forventet at den har en rød tråd, og at den inneholder visse elementer.  

Dersom du står litt fast eller mangler inspirasjon, har vi følgende forslag: 

 

  • Litt om oppveksten deres 
  • Hvordan var det å få en lillesøster? (Om du er eldst) 
  • Hvilke egenskaper hos din søster verdsetter du høyest? 
  • Nevn gjerne også noen «dårlige» egenskaper (med glimt i øyet!) 
  • Noen morsomme minner om ting dere har gjort sammen 
  • Gode råd for ungdomsårene som kommer 
  • Gratulerer til konfirmanten 

Lag en annerledes tale til konfirmanten 

En tale til konfirmanten fra søster kan ha mange former! Foruten å holde en «klassisk tale» basert på punktene ovenfor, kan du lage en tale på rim eller i form av en sang. Du kan også supplere talen med bilder eller videosnutter av din søster (eller dere begge).  

Det kan også være fint å inkludere et dikt. Dersom du ikke er sikker på hvordan du lager et dikt selv, finnes det mange fine dikt skrevet av andre. Du kan for eksempel inkludere et søsterdikt, som formidler det fine båndet søstre ofte har. 

Hvor lang skal talen være? 

En tale til konfirmanten fra søster kan gjerne vare i omkring 2–5 minutter, pluss/minus ett minutt. Det er best å unngå at talen blir spesielt mye lengre enn dette. I hvert fall dersom det er mange som skal holde tale under konfirmasjonsmiddagen.  

Men har du veldig mye på hjertet, kan du selvfølgelig lage en tale som er litt lengre. I så fall bør du passe på at talen er litt underholdende og morsom. Da vil gjestene engasjere seg fra start til slutt! 

Motta hjelp med tale til søsters konfirmasjon 

Trenger du en tale til konfirmanten fra deg som søster? Det kan være vanskelig å komme i gang med skrivingen, eller være usikker på hvordan talen bør bygges opp. Men ikke fortvil! Din Taleskriver har engasjerte taleskrivere som gjerne lager konfirmasjonstalen for deg.  

Vi kan skrive talen fra bunnen av basert på dine stikkord og notater. Men vi kan også gjøre en siste finpuss på en tale du selv har utarbeidet. Kanskje du ønsker at vi skal skrive et dikt for deg, eller lage en sang på rim? Mulighetene er mange!