Tale til konfirmanten fra tante

Som konfirmantens tante ønsker du kanskje å holde en tale. Talen kan være både morsom, rørende og kreativ. Slik lykkes du med tale til konfirmanten fra tante!

En tale til konfirmanten fra tante kan være et hyggelig innslag på konfirmasjonsdagen. Du har gjerne fulgt konfirmanten gjennom oppveksten, og har mange historier på lur.

Selv om du kjenner konfirmantens personlighet og har mange minner fra hans eller hennes oppvekst, kan det være utfordrende å sette sammen en vellykket tale.

Mange sliter med å strukturere informasjonen til en sammenhengende og logisk tale. Vi skal nå dele våre beste tips til hvordan man lykkes med en tale til konfirmanten fra tante.

Tante og onkel holder tale til konfirmant

Konfirmasjonstale – oppbygning

Det som kanskje er mest utfordrende ved å skrive tale, er å få til en god struktur på talen. Det er fort gjort at talen blir rotete dersom du ikke tenker på oppbygning.

For en vellykket tale til konfirmanten fra tante, kan vi anbefale at du begynner med å lage en disposisjon for talen. Noter ned noen stikkord og forsøk å lage en logisk rekkefølge.

Du kan for eksempel begynne med å si noen ord om dagen da konfirmanten ble født, eller første gang du besøkte konfirmanten som liten.

Deretter kan talen bygges videre på noen historier fra barndommen og ungdomsårene. Kanskje dere har opplevd noe morsomt sammen? Her er et forslag til oppbygning av talen:

  • Kjære konfirmant
  • Noen ord om konfirmanten som liten
  • Fortell om dine minner om konfirmantens barndom. Nevn gjerne noen fine eller morsomme opplevelser dere har hatt sammen!
  • Trekk frem noen av konfirmantens gode egenskaper. Er konfirmanten ansvarsfull, sporty, snill eller skoleflink?
  • Si noen ord om det å bli voksen
  • Lykkeønskninger
Konfirmant tale

Alternativ tale til konfirmasjon

En tale til konfirmanten fra tante trenger slettes ikke være kjedelig. Du kan gjerne gjøre talen kreativ eller morsom ved å for eksempel lage en tale på rim.

Noen gjør talen kreativ ved å synge den. Du kan gjerne finne en populær eller kjent melodi som de fleste gjestene bør ha kjennskap til. Legg deretter på egen tekst.

Det finnes mange måter å lage en alternativ tale til konfirmanten fra tante eller onkel. Bruk fantasien og prøv deg fram. Dersom du mangler inspirasjon, kan en taleskriver hjelpe deg.

Eksempel tale fra tante til konfirmant

Morsomme råd til konfirmanten 

En konfirmasjonstale kan med fordel være litt morsom. Dette sørger for ekstra god stemning, og kan bidra til at talen blir mer minneverdig.

Du kan gjøre talen morsom ved å dele noen morsomme råd med konfirmanten. Disse rådene trenger ikke være så seriøse. Det er lov å tulle litt, innenfor rimelighetens grenser.

Morsomme råd til konfirmanten kan for eksempel handle om hvordan han eller hun kan takle overgangen til voksenlivet.

Du kan også sammenligne med din egen ungdomstid, og påpeke forskjellene mellom dagens ungdom og hvordan du vokste opp.

Eksempel tale fra tante til konfirmant

Trenger du hjelp til å lage konfirmasjonstale?

Det kan være vrient å lage en god tale til konfirmanten fra tante eller onkel. For at talen skal bli best mulig, er det viktig at den har god struktur og gjerne er litt morsom.

Hvis du er usikker på hvordan du skal lykkes med din konfirmasjonstale til niese eller nevø, kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi skriver taler til en rekke ulike anledninger.

Del noen stikkord om konfirmanten med oss, og vi vil deretter lage en personlig og helt unik tale du kan presentere. Vi kan lage både morsomme og rørende taler for deg. 

Bestill din tale til konfirmanten nedenfor i dag. Vi sender deg en ferdigskrevet tale innen kort tid.