Tale til konfirmanten

Konfirmasjonsdagen er endelig her, og presset øker for hvert minutt. Skal du holde tale til konfirmanten, har du helt sikkert sommerfugler i magen. Hvordan takler du det?

En tale til konfirmanten betyr mye. Selv om tenåringer nok vil himle med øynene og si at de ikke bryr seg stort, er dette en essensiell del av livet. Velmente råd og en god tale til konfirmanten er viktig.

Hvordan skal du som taler best mulig presentere det du har på hjertet? Uansett hvor du skal holde en tale, er det aldri en enkel jobb. Konfirmasjon er dessuten en hendelse som kun skjer en gang i livet.

I denne artikkelen skal vi gi gode råd til hvordan du skriver tale til konfirmanten. Les videre for å få en god innføring av taleekspertene våre!

konfirmasjonstale

Hvem skal tale?

Først og fremst må vi fastsette hvem det er som skal tale. Mange regler gjelder for en generell tale, men det er også enkelte bestemmelser i henhold til hvem som står bak talen til konfirmanten.

Konfirmasjonstale

Foreldre

Foreldre er den viktigste gruppen som taler. Her kan en tale i par, men også hver for seg. Noen ganger tar kun en av foreldrene seg av talen, noe som er helt ok også. 

I en tale fra foreldrene, er det viktig at barndommen, kjærligheten for barnet i oppveksten, og fremtidige lykkeønskninger kommer frem. La denne talen være personlig.

Tanter og onkler holder tale til konfirmant

Besteforeldre

Besteforeldre kjenner vanligvis konfirmanten godt, men riktignok ikke like godt som foreldrene. Her er det allikevel helt sikkert historier fra barndommen som kommer opp.

Er konfirmanten ditt første barnebarn? Da kan du tale om hvordan det var å bli besteforelder for første gang, for deretter å gjøre dette personlig. Del også visdomsord til konfirmanten.

Hvem skal holde talen?

Fadder

En fadder bør snakke om det ansvaret de har hatt for konfirmanten. Kanskje kan dette føles unaturlig dersom du ikke kjenner konfirmanten godt, men dette kan presenteres på en fin måte allikevel.

Del historier fra barndommen. Har du ikke sett konfirmanten vokse opp, så kan du snakke om hvorfor du ble spurt om å være fadder og hvorfor du svarte ja. Dere har et bånd uansett distanse!

Tale

Andre

Andre som kan tale, er for eksempel onkler, tanter, brødre, søstre, og ikke minst venner. Egentlig er det ingen bestemte talere i konfirmasjoner, slik det for eksempel til en viss grad er i bryllup.

Ønsker du å holde tale til konfirmanten, så skal du gjøre det. Kanskje virker det ikke som om konfirmanten bryr seg her og nå, men i fremtiden vil de virkelig sette pris på dette.

Eksempel tale konfirmant

Kreativ tale til konfirmant

En kreativ tale til konfirmant kan være veldig lurt. For hvor mange taler husker du egentlig fra konfirmasjoner? Ofte husker vi hvem som talte, men ikke hva som ble sagt.

Dersom du leverer en spennende historie, eller kanskje en konfirmasjonstale på rim, vil dette helt sikkert bli husket. En kreativ tale til konfirmant vil ta tid å lage, men det er verdt det.

Tale til konfirmant på iPad

Eventyr tale til konfirmanten

En eventyr tale til konfirmanten er selvfølgelig en av de mest kreative talene du kan komme opp med. Fra «det var en gang», til slutten av eventyret, kan du leke deg med klassiske virkemidler.

Alle konfirmanter har levd et eventyr allerede, og du kan dessuten levere en profeti for deres fremtid. Kanskje du vil gjøre datteren din litt ekstra flau ved å inkludere en prins i eventyret?

Tale til konfirmant i gave

Kjære konfirmant tale

En mer formell tale er selvfølgelig også en god mulighet. Ønsker du en form for «kjære konfirmant tale», kan det kanskje være lurt å finne et par eksempler på tale til konfirmant på nett.

Her er det flere formelle taler som tar utgangspunkt i generelle ting å snakke om. Er du som fadder ikke spesielt kjent med konfirmanten, kan en slik tale være en mulighet for deg.

Hånd skriver tale til konfirmanten

Tale til konfirmanten blogg

Vi har opprettet en egen bloggkategori som er dedikert til taler. Enten du skal tale til konfirmant eller brud, så har vi gode eksempler, tips, og mye mer.

Det er helt gratis å lese alle våre blogginnlegg. Vårt mål er å gjøre nordmenn bedre på taler, og dette begynner med å skrive en knakende god tekst først og fremst.

Mann med kappe

Få hjelp i dag!

Står du fortsatt fast i din tale til konfirmanten, selv etter våre tips i denne artikkelen? Da vil vi veldig gjerne hjelpe deg med å skrive talen din!

Vi har rimelige priser som passer til ditt budsjett. Klikk nedenfor for å se prisen på din tale. Med vår hjelp, blir din tale til konfirmanten helt perfekt!