Tale til mamma

Har du planer om å holde en tale til mor? Enten det er jubileum, bursdag eller en annen anledning, kan det være utfordrende å skrive en tale til mamma. Vi gir deg noen tips!

En tale til mamma bør være en fin hyllest, samtidig som den inneholder litt humor og kanskje noen nostalgiske minner. 

Mange er usikre på hvordan de kan holde en verdig tale til mamma, uten at den blir kjedelig eller teatralsk. Vi skal her dele noen tips for hvordan du lykkes med tale til mor!

Tale til mamma

Generelle tips når du holder tale til mamma

Det stilles som regel ingen krav til talens oppbygning, men det er en fordel om talen har en rød tråd tematisk sett. Du kan for eksempel bygge talen på en historie eller lignende.

En tale til mamma blir alltid best dersom du gir henne litt skryt. De fleste mødre setter pris på at du sier ting som «du lager verdens beste kjøttkaker» eller «du gir de beste klemmene».

Siden du sannsynligvis kjenner din mor nokså godt, vet du kanskje også hva slags humor hun har. Basert på dette kan du velge ut noen morsomme historier du vet hun ler av, eller vitser.

 

  • Litt skryt
  • Noen morsomme historier eller vitser
  • Husk å ha en rød tråd!
Dame som ler av tale til mamma

Tale til mor på bursdag og jubileum

Dersom du ønsker å skrive en bursdagstale til mor, er det lov å ta med noen humoristiske elementer og være litt leken. 

Husk også å vinkle talen slik at den er relevant for det at hun fyller år. Det er selvsagt også lov å si noen ord om at hun holder seg godt eller at hun er usedvanlig sprek.

En tale til mamma på bursdagen hennes kan fint være en blanding av morsom og rørende. Du kan selvfølgelig vinkle talen akkurat slik du selv ønsker.

Her er noen tips til hvordan en bursdagstale til mor kan bygges opp:

  • Kjære mamma
  • I dag er vi samlet her for å feire deg…
  • Du holder deg godt, og en skulle ikke tro du var en dag eldre enn…
  • Inkluder gjerne noen morsomme historier
  • Gratulerer med dagen
  • Skål for «bursdagsbarnet»!
Mamma sin 60 års dag

Tale til mamma og pappa

I noen tilfeller ønsker du kanskje å holde en tale til mamma og pappa. Dette kan for eksempel være relevant dersom foreldrene dine feirer bryllupsdagen sin.

Dersom du skal holde en tale til mor og far samlet, gjelder stort sett de samme tipsene som ellers. Bruk gjerne litt humor, og vis dem at du setter pris på dem.

Du kan gjerne inkludere noen historier der både mor og far er involvert, og fortelle dem at de begge har vært viktige for deg opp gjennom årene.

Tale til mor

Kreative og morsomme taler til mor

Ønsker du å lage en tale til mamma som skiller seg litt ut? Da kan du for eksempel synge talen! Ta utgangspunkt i en sangmelodi «alle» kan, og lag en unik tekst som passer til den.

Du kan også ta med noen dikt i talen. Det finnes mange fine dikt til mor på nett. Hent gjerne inspirasjon av disse. Eventuelt kan du lage et dikt helt selv, eller få hjelp av en taleskriver.

Taleskriver som jobber

Gratis tale – ja eller nei?

Dersom du søker på «tale til mamma» på nett, vil du finne en rekke eksempler på slike taler. Det kan friste å kopiere en gratis tale og presentere denne, kanskje med noen endringer.

Husk imidlertid at en gratis tale du finner på nett ikke nødvendigvis har spesielt god kvalitet. Det er også en fordel at talen din er personlig og unik.

Gratis taler på nett kan være en fin inspirasjonskilde til din egen tale, men du bør unngå å kopiere talen. En unik og minneverdig tale kommer rett fra hjertet.

Skulle du slite veldig med å skrive egen tale, kan du alltids få hjelp

sjekkliste for en god konfirmasjonstale

Ferdig tale til mamma

Det å skrive en tale kan være tidkrevende og vanskelig. Kanskje du sliter med å finne de rette ordene? Eller har du kanskje vansker med å bygge opp talen slik at den får god struktur?

Ikke fortvil. Din Taleskriver kan skrive en «tale til mamma» for deg. Vi sørger for at talen din blir både fin og personlig, og tar gjerne utgangspunkt i dine unike idéer.

Du kan gjerne gi oss noen stikkord om mor, eller korte historier du ønsker at vi skal inkludere. Da vil talen bli ekstra personlig og unik.

Bestill din tale til mor i dag!