Tale til personalet 

Er det tid for firmaets årlige sommerfest? Da kan det være hyggelig å markere slutten på året med en liten tale til personalet!  

I en travel arbeidshverdag har både ledelsen og personalet mye å gjøre. Det går ofte på bekostning av flere viktige ting, som for eksempel å vise personalet at ledelsen setter pris på dem og jobben de gjør. En tale til personalet på sommerfesten kan derfor være en fin måte å gjøre det. 

Personalet i en bedrift er gjerne en god blanding av forskjellige mennesker med ulike interesser. Derfor kan det være vanskelig å treffe alle i én og samme tale.  

Å skrive en tale til personalet, er med andre ord ikke så lett. I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette. Visste du for eksempel at man ikke trenger å skrive en tale som appellerer til hele personalet?  

Mann som søker etter ideer

Hva er en tale til personalet? 

Når man skriver en tale til personalet, er det mye man må tenke på. For eksempel bør en tenke på hvem talen er til, og hvor talen skal holdes. En tale til personalet kan være så mangt.  

Det kan være en generell tale som forteller om bedriftens gode resultater i året som har gått siden forrige sommerfest. Men det er også mulig å peke seg ut en bestemt gruppe av personalet som man ønsker å gi litt ekstra oppmerksomhet til. For eksempel holder mange damenes tale eller herrenes tale.  

Hvorfor skrive tale til personalet? 

Det er flere gode grunner til å skrive en tale til personalet. Først og fremst er det en hyggelig gest som personalet kommer til å sette stor pris på.  

Å holde en tale kan også være en fin måte å formidle et budskap til personalet på. Det er et bedre alternativ enn å sende ut en upersonlig e-post til gruppen.  

Slik skriver du tale til personalet 

Å skrive en tale til personalet er ingen enkel oppgave. Et godt sted å begynne, er å bestemme seg for hvilken tone du ønsker at talen skal ha: 

  • Er det noen i personalet som fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Skal det være en damenes tale, en herrenes tale eller en generell tale til personalet? 
  • Skal talen være enkel eller avansert? Tradisjonell eller kreativ?  
  • Ønsker du at talen skal motivere eller ha humoristiske innslag? 

Når man skal skrive en tale til personalet, kan det også være en god ide å ha i bakhodet hvor denne talen skal holdes. Tonen i en tale på bedriftens sommerfest er kanskje en litt annen enn tonen i en tale på bedriftens julebord. 

Tre skribenter med PC som er glade

Vi hjelper deg med talen din! 

Skal du skrive en tale til personalet, men sliter med å finne de riktige ordene? Da bør du ta kontakt med taleskriverne i Din Taleskriver. Vi kan hjelpe deg!  

Taleskriverne i Din Taleskriver er eksperter på å skrive taler. Hvis du har notatene liggende, så send gjerne disse til oss. Da bruker vi dem som utgangspunkt. Vi skriver talen akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med Din Taleskriver i dag!