Visdomsord til konfirmant 

Det er vanlig å gi noen visdomsord til konfirmanten – gjerne i forbindelse med taler eller skriftlige hilsener. Visdomsord er gjerne kloke ord eller råd som konfirmanten kan få bruk for videre i livet. Men, hva i alle dager kan du si?  

Her er noen forslag og tips! 

Livsråd til konfirmanten 

Det finnes mange visdomsord til konfirmanten, og mange av dem er typiske «livsråd». Dette er oppfordringer og råd som kan være nyttige å ha med seg i livet. Her er noen eksempler på ulike visdomsord som passer fint i konfirmasjonskortet eller -talen: 

 

 • Vit at du er god nok som du er 
 • Ikke gjør som alle andre – lytt til deg selv 
 • Livet er en bok, og det er du som sitter med pennen 
 • Stol på egne instinkter 
 • Så lenge du gjør ditt beste, så er det godt nok 
 • Vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg 
 • Fortsett å være deg selv 
 • Le hver dag 
 • Gå ikke alltid dit veien fører deg. Gå heller dit det ikke finnes noen vei – og sett spor 
 • Følg hjertet ditt 
 • Det er i motbakke at livet går oppover 

Gode råd til konfirmanten om fremtiden 

Du kan også dele visdomsord i form av fremtidsråd. Disse kan gjerne baseres på livsråd som de nevnt ovenfor, eller på egne erfaringer. Kanskje du kan fortelle noe du skulle ønske du visste da du var 14–15?  

Ellers kan du for eksempel gi råd om å aldri gi opp dersom man møter motgang. Livet består av opp- og nedturer. Så hvorfor ikke minne konfirmanten på at hen er sterk nok til å takle små og store utfordringer livet måtte by på? Det finnes mange gode råd til konfirmanten! 

Dikt og rim til konfirmanten (med visdomsord) 

Noen ganger kan det være enklere å gi visdomsord til en konfirmant gjennom sang, rim eller dikt. Det finnes mange fine dikt og sitater å velge mellom! Sjekk for eksempel ut Karin Boye, Trygve Skaug, Nordahl Grieg, Per Fugelli, André Bjerke og Inger Hagerup.  

Blant de mest populære diktene med visdomsord, kan vi nevne «Våg å være» av Hans Olav Mørk og «Ja visst gör det ont» av Karin Boye. «Til ungdommen» av Nordahl Grieg er også en velkjent klassiker! 

Skriv dine egne visdomsord til konfirmanten 

Dersom du vil dele noen gode råd med konfirmanten, kan de også komme rett fra hjertet! Hva ønsker du å si til ham eller henne? Alle konfirmanter er unike, og alle kan derfor ha behov for ulike råd.  

Det å skrive egne visdomsord gjør talen eller hilsenen ekstra meningsfull og personlig. Men om du ikke er sikker på hvordan, er det selvfølgelig innafor med kjente ordtak! 

Motta hjelp med konfirmasjonstaler og visdomsord  

Din Taleskriver har hjulpet mange nordmenn med konfirmasjonstaler, både med og uten visdomsord, dikt, sanger og rim. Vi tar utgangspunkt i dine ønsker og stikkord, og utarbeider en personlig og fin tale til konfirmanten. 

Om du ønsker å inkludere kjente eller ukjente visdomsord, kan du legge dette inn i bestillingen. Få en super tale på 1, 2, 3!